Wat doe ik

Als dove ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat inclusieve informatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik wil dat bedrijven en organisaties hun communicatiebeleid veranderen. Zodat informatie en diensten voor iedereen bereikbaar en te begrijpen zijn.

Dit doe ik door organisaties te helpen om toegankelijk te communiceren: offline en online. Marketeers, communicatieadviseurs, PR-professionals en journalisten maak ik bewust van hun impact. Ik leer ze een nog onbekende doelgroep kennen en te bereiken.

Als all-round communicatieprofessional ben ik inzetbaar voor korte en lange projecten, tijdelijk of vast. Iemand nodig voor tijdelijke vervanging van een zwangerschaps- of ziekteverlof? Tijdelijk extra handen nodig vanwege een groot project? gewoon werk maar met iets extra’s inclusie toegankelijk diversiteit. Ik deel mijn kennis en ervaring door het aanbieden van de volgende diensten:

  • Adviseren

Steeds meer organisaties willen iets met toegankelijke communicatie, online en offline. Door mijn jarenlange ervaring op het gebied van (digitale) toegankelijkheid heb ik veel kennis en expertise opgebouwd. Ik ben in staat om niet alleen knelpunten aan te geven, maar kan ook oplossingen en adviezen aandragen. Je kunt mij daarnaast inhuren om in-company mee te werken aan het uitvoeren van plannen om jouw marketing, communicatie & PR voor iedereen inclusief te maken.

  • Trainen

Als docent heb ik ruime ervaring in het lesgeven aan mensen van 0 tot 100+ en op elk niveau. Elke training die ik geef maak ik op maat. In overleg is bijna alles mogelijk. Ik heb een groot netwerk van mensen met en zonder handicap waar ik graag mee samen werk. Het voordeel hiervan is dat ik jou tijdens mijn trainingen kennis kan laten maken met verschillende beperkingen.

Zoek je testpersonen met een beperking voor een usabiltycheck gebruikerstesten voor jouw website of andere communicatie? Ook dan help ik je graag door het inzetten van mijn contacten. Ik kan je ook trainen hoe je beste uit deze mensen haalt door hun talenten optimaal te benutten.

  • Spreken

Als spreker praat ik graag over social media voor mensen met een handicap, maar ook over digitale toegankelijkheid en inclusieve communicatie. Mijn lezingen zijn maatwerk, interactief en met humor. Bewustwording door confrontatie staat bij mij centraal. Leren door te ervaren is mijn moto.